De ijzermijnen van Bourbach-le-Bas

" In de voetsporen van de mijnwerkers van de 19e en 18e eeuw, tussen velden en bossen, in het hart van de Ballons d'Alsace Regionaal Natuurpark Ballons d'Alsace, bezoek twee galerijen, de historische site en het mijnwerkersplein. "

Treed in de voetsporen van de 19e-eeuwse mijnwerkers alsof je er zelf bij was! Aan het einde van de 17e eeuw vestigde zich een kolonie mijnwerkers, de meesten van Zwitserse afkomst, om in de vallei van Masevaux ijzererts te winnen voor de hoogoven. De mijnen werden geëxploiteerd tot het einde van de 19e eeuw. Tijdens het zomerseizoen worden bezoeken georganiseerd. De rondleiding omvat een bezoek aan twee galerijen, waaronder de grote mijn (400 m lang!) en de eerste historische plaatsen.

Aanvullende info
  • Hoogte : 347m
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 10km
  • Reservering verplicht : Ja
  • Soort aangeboden rondleidingen : Rondleiding met gids voor particulieren op afspraak, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak
  • Benodigd materiaal : Laarzen, Wandelschoenen, Zaklamp, Warme kleding, Regenkleding
  • Eetgelegenheid ter plekke : Café/bar, Restaurant / mogelijkheid om te eten, Restauratie voor groepen, Restauratie voor individuele reizigers

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h