Herinneringscentrum: erfgoedcentrum

" "

Gelegen in de gemeente Uffholtz, aan de voet van de Hartmannswillerkopf, niet ver van de frontlinie, werd in 1916 deze Duitse eerstehulppost, opgericht in de versterkte kelder van het oudste huis van het dorp, gedeeltelijk verwoest door bombardementen. De oorlogsschuilplaats van 1914-1918 is binnen zijn eeuwenoude muren gerenoveerd en omgevormd tot een "herinneringsschuilplaats". Een plaats voor historische reflectie en artistieke expressie, een documentatiecentrum en een kunstenaarsresidentie zijn beschikbaar voor iedereen die zich bewust wil worden van deze thema's. Het is bestemd voor tijdelijke tentoonstellingen en artistieke evenementen en heeft ook een educatief en cultureel centrum. Zij heeft tot taak het erfgoed van de herinnering aan de Grote Oorlog in de Elzas en de Vogezen te bewaren en documenten te verzamelen die ter beschikking staan van het publiek en van onderzoekers. Via haar Frans-Duitse dimensie zet zij zich in voor burgerschap en vrede. Het café van weleer wordt nieuw leven ingeblazen dankzij de vereniging Foyer Saint-Erasme.

Aanvullende info
  • Hoogte : 300m
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 5km
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids, Bezoek met kaarten/pedagogieset, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak, Salle pédagogique
  • Voorgestelde diensten : Workshops / pedagogische ruimtes
  • Aanverwante faciliteiten/services : WC
  • Gesproken talen : Français, Allemand, Anglais
  • Eetgelegenheid ter plekke : Café/bar
  • Handige services : Ontvangst/geopend voor groepen, Toeristische informatie

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

  • Capacité maximum temporaire : 10 pers
Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h