Michelbach-stuwdam en natuurreservaat

" Neem de route tussen het bos en de rivieroevers en ontmoet de vogels van het natuurgebied. Neem de tijd om te stoppen en het prachtige uitzicht te bewonderen. "

De dam, die tussen 1979 en 1982 werd gebouwd, regelt het waterpeil en zorgt voor de drinkwatervoorziening van de agglomeratie Mulhouse en omgeving. Het is een beschermd gebied, geclassificeerd als erkend vrijwillig natuurreservaat. Het waterschap van Mulhouse en het gemengde syndicaat van de Michelbachdam beheren en exploiteren de infrastructuur. Via een wandelpad van 4 km (ongeveer 1u30 wandelen) kunt u talrijke vogelsoorten ontdekken en observeren die er nestelen of op doorreis zijn (aalscholver, visarend, kraai, enz.). De toppen van de Vogezen zoals de Rossberg, de Thannerhubel, de Markstein of de Grand Ballon tekenen zich af aan de horizon. Tijdens het zomerseizoen worden rondleidingen georganiseerd door het Office de Tourisme van Thann-Cernay.

  • Huisdieren welkom : ja
Aanvullende info
  • Hoogte : 335m
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 7,6km
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids, Bezoek met kaarten/pedagogieset, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak
  • Fietsvoorzieningen en -services : Parking ou arceaux à vélos
Aanverwante evenementen

Aanverwante evenementen

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h