Bezoek aan de archeologische opgraving: voormalige Celluloïd site

" Eine seltene Gelegenheit, mit leidenschaftlichen Profis die Geheimnisse städtischer archäologischer Ausgrabungen zu entdecken. "

De voormalige site van Celluloïd in Sélestat wordt binnenkort vervangen door een woonwijk en een openbare parkeerplaats. Voorafgaand aan deze werkzaamheden wordt momenteel een preventieve opgraving uitgevoerd om het verdedigingssysteem dat aan het einde van de 17e eeuw door Tarade en Vauban werd opgezet, bloot te leggen, te identificeren en te bestuderen. Het doel van het onderzoek is om de organisatie van de verschillende elementen waaruit het fort bestond te begrijpen, evenals de materialen en technieken die in elke fase van de bouw werden gebruikt, en meer in het algemeen om onze kennis van de moderne geschiedenis van de stad te vergroten. Om het publiek de kans te geven de overblijfselen van dit oude fort te ontdekken, zal de site op zaterdag 24 februari van 13.00 tot 17.00 uur open zijn voor het publiek.

Aanvullende info
  • Duur van het bezoek : 1 uur
  • Gesproken talen : Français
  • Tarieven : Gratuit
  • Plaats/Begin van het evenement : 8, route de Marckolsheim
  • Parkeerplaats voertuigen : A moins de 200 m d'un parking public gratuit
Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h