Sint-Antoniuskerk (Eglise Saint-Antoine)

Tijdens de Revolutie uit Sélestat verjaagd, kregen de franciscanen van Metz toestemming van de bisschop van Straatsburg om zich daar kort na de Grote Oorlog, in 1919, opnieuw te vestigen.

Zij bewoonden eerst een huis gewijd aan de heilige Antonius van Padua in de rue de Scherwiller. Snel verkrampt, wilden ze hun klooster uitbreiden en een kerk bouwen. Ze verhuisden naar Saint-Antoine. De neogotische kerk werd gebouwd door architect Adolphe Molz, die voor de voorgevel roze zandsteen gebruikte in plaats van beton, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Het werd voltooid in 1931.

Het in 1992 geïnstalleerde orgel is afkomstig uit de kapel van Saint-Vincent-de-Paul de la Teppe in Tain l'Hermitage (Drôme), gebouwd door Joseph Merklin in 1885.

Gebrandschilderde ramen uit het atelier van Ott Frères in Straatsburg verlichten de plaats en stellen episoden uit het leven van de heilige Antonius voor.
De gebeeldhouwde zandstenen preekstoel is opmerkelijk. Het diepe koor heeft een hoogaltaar met daarboven een imposante calvarieberg. De armen van het transept zijn uniek omdat ze elk twee zijaltaren hebben. Tussen 25/12 en 02/02 is een zeer imposant kinderbed te zien.


Source : www.petit-patrimoine.com/fiche-petit-patrimoine.php?id_pp=67462_28

Aanvullende info
  • Hoogte : 174m
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 0,8km
  • Opmerking toegankelijkheid rolstoelgebruikers : Toegang via de noordelijke poort, via een hellend vlak
  • Gesproken talen : Français, Allemand, Alsacien, Anglais

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h