Kintzheim

Of u nu een gezin, een stel of een groep vrienden bent, de stad Kintzheim zal u verleiden met zijn kleurrijke huizen, zijn vele activiteiten en zijn authenticiteit.
Kintzheim wordt van noord naar zuid doorkruist door de wijnroute van de Elzas, gelegen tussen de wijngaarden, de bergen en de vele wandelpaden en de Route des Châteaux.

Een bezoek aan de "Volerie des Aigles" is een must. Deze is sinds 1968 geïnstalleerd in het middeleeuwse kader van het kasteel van Kintzheim, dat dateert uit de 13e eeuw. Het is het oudste van de drie dierenparken in Kintzheim en het eerste in Frankrijk waar de grootste roofvogels ter wereld in alle vrijheid vliegen.

Stop vervolgens bij de Montagne des Singes, midden in het bos bij de weg van Kintzheim naar Haut-Koenigsbourg. De Montagne des Singes is een wildpark waar meer dan 200 berberapen, ook wel "magots" genoemd, in vrijheid leven op 24 hectare bos.

Voor de allerkleinsten zal het Cigoland park hen op een speelse en educatieve manier vermaken. Het is een pretpark met speeltuinen, reuze eenden op een waterbassin, circuits in elektrische auto's, een monorail die over ooievaarsnesten rijdt... In het park leven veel witte ooievaars naast andere wilde dieren of boerderijdieren.

Voor liefhebbers van wandelen, fietsen of mountainbiken biedt Kintzheim talrijke wandel- en fietspaden, uitgezet door de Club Vosgien. De beroemde Elzasser wijngaardfietsroute loopt ook door het dorp.

Profiteer van uw bezoek aan het dorp om bij de kelders de grand cru van Praelatenberg te proeven voordat u in een van de restaurants van Kintzheim geniet van een tarte flambée of een andere Elzasser specialiteit.

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Van tot
Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h