Châtenois

Châtenois, ideaal gelegen aan de wijnroute, is een vestingstadje met een unieke charme. Twee muren omringen de stad en dateren uit de 13e en 15e eeuw. De wallen worden elk jaar opgevoerd tijdens het traditionele "Fête des Remparts" in juni.

Deze sites zijn geklasseerd als Historisch Monument dankzij de Tour des Sorcières, een gotische torenpoort uit de 15e eeuw op de tweede omwalling; en de kerk St Georges uit de 18e eeuw. Duw de deur van deze laatste open en u ontdekt een van de meesterwerken van de orgelbouwer Silbermann.

Maak vanaf de kerk een wandeling over het interpretatiepad langs de wallen en daal vervolgens af naar het hart van het dorp. Verdwaal in de smalle straatjes en laat u verleiden door de typische Elzasser huizen waar elke zomer geraniums op de balkons bloeien.

U kunt ook de omliggende fietspaden verkennen tijdens de jaarlijkse slow up in juni, wandelen door de wijngaarden, op de GR5 of op de Chemin de Compostelle.

Sluit uw wandeling af met een bezoek aan een wijnkelder en stop bij een van de goede restaurants in de gemeente die verschillende lokale specialiteiten aanbieden, zoals tarte flambée.

Châtenois is een klein stadje vol charme, dat een perfecte combinatie biedt van traditionele Elzasser architectuur, lokale gastronomie en de omringende natuur.

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Van tot
Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h