Historische Kerk (Eglise Historique)

" Een kleine kerk, een beetje verborgen door de bomen... En toch is het een echt juweeltje van middeleeuwse architectuur, om nog maar te zwijgen van de opmerkelijke fresco's! "

De eerste kerk, gebouwd op een oude necropolis, kan worden gedateerd op het einde van de 11e of de 12e eeuw.
De kerk bevat bewijzen van alle fasen van haar bouw. Hoewel het enkele Romaanse elementen heeft, is het huidige gebouw hoofdzakelijk Gotisch.

De historische kerk van Baldenheim is archeologisch zeer interessant, vooral vanwege de talrijke begravingen, en heeft een middeleeuwse beschilderde decoratie die tot de best bewaarde in de Elzas behoort.

Restauratiewerkzaamheden (1992) hebben de "fresco's", die bedekt waren met verschillende lagen witkalk, blootgelegd of opgefrist.
De meeste muurschilderingen in het schip dateren uit de 14e eeuw. Die in het koor zijn geschilderd aan het eind van de 15e eeuw, naar de school van Martin Schongauer, een zeer beroemde Elzasser graveur.

Na de invoering van de reformatie in 1576 werd de kerk protestants.
In 1749 namen de katholieken het koor over en behielden het tot de bouw van een nieuwe katholieke kerk in Baldenheim in 1938.
Dit was de periode van het simultaneum: een kerk die gedeeld werd door protestanten en katholieken.

Aanvullende info
  • Hoogte : 169m
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 8km
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids, Rondleiding met gids voor groepen, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak
  • Gesproken talen : Français, Allemand, Alsacien, Anglais
  • Handige services : Ontvangst/geopend voor groepen

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h