Regionaal Fonds voor Hedendaagse Kunst (FRAC Alsace)

" Hedendaagse kunst intrigeert u? Nou, word nieuwsgierig naar de FRAC Elzas in Sélestat. Een atypische plek met een adembenemend uitzicht op de oude stad voor een origineel en stimulerend bezoek. "

Tijdelijke sluiting van de tentoonstellingsruimte: juni, juli & augustus 2024

Vanwege de beperkingen van het gebouw worden de tentoonstellingen in situ in het FRAC alleen halverwege het seizoen gehouden, in de lente en de herfst, om de werken en bezoekers in passende omstandigheden te kunnen ontvangen.

------

De FRAC Alsace draagt bij tot de ondersteuning en de ontwikkeling van de hedendaagse creatie. Het bezit een collectie van meer dan 1000 werken van 1954 tot heden die meer dan 650 kunstenaars vertegenwoordigen.

Het organiseert tentoonstellingen en biedt bezoeken, workshops voor kinderen en gezinnen en evenementen in verband met het programma.

Sinds 20 jaar worden in de tuin van FRAC Alsace ook langdurige artistieke projecten georganiseerd. In 2021 zijn de Zwitserse kunstenaars Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger uitgenodigd om Schatz & Jardin te creëren, dat zal eindigen in 2031.

Aanvullende info
  • Hoogte : 174m
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 1,1km
  • Opmerking toegankelijkheid rolstoelgebruikers : Rolstoeltoegankelijk
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids, Toegang zonder gids met documenten in het Frans, Bezoek met kaarten/pedagogieset, Rondleiding met gids voor particulieren op afspraak, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak, Salle pédagogique
  • Voorgestelde diensten : Workshops / pedagogische ruimtes
  • Aanverwante faciliteiten/services : Terras, WC
  • Gesproken talen : Français, Allemand, Anglais
  • Handige services : Ontvangst/geopend voor groepen, Specifieke ontvangst voor kinderen
  • Fietsvoorzieningen en -services : Parking ou arceaux à vélos

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h