Kerk Saint-Arbogast

" Ontdek dit gebouw in het hart van het religieuze erfgoed van onze regio. "

De kerk heeft nog steeds een klokkentoren, waarvan de basis zou kunnen dateren uit de romaanse periode, d.w.z. de 12e eeuw. Een project voor de heropbouw van de parochiekerk werd in 1763 opgesteld door Jean-Michel Rüscher, maar werd niet aanvaard.

De werken werden uitgevoerd volgens de plannen van architect Christiani. Het schip draagt het jaartal 1765. Het werd in 1846 in oostelijke richting vergroot, waarbij het koor werd herbouwd volgens een project van Ch. Morin dat de stijl van de 18e eeuw respecteerde.

Het gebouw, gewijd aan de heilige Arbogast, bisschop van Straatsburg in het midden van de 6e eeuw, werd in 1885 door brand verwoest. Het schilderij van de heilige Arbogast werd opnieuw gemaakt en de preekstoel, het orgel en de kruisweg werden gerestaureerd.

De kerk herbergt een kopie van het oorspronkelijke schilderij van de heilige Arbogast. De kerk herbergt een kopie van een ex-voto uit 1832 waarvan de auteur onbekend is. Dit schilderij onder glas is afkomstig uit de kapel aan de oostelijke ingang van het dorp.

Aanvullende info
  • Dichtstbijzijnde treinstation : 0,6km
  • Soort aangeboden rondleidingen : Toegang zonder gids, Rondleiding met gids voor groepen op afspraak
  • Groepsgrootte :
    • Minimum : 10
    • Maximum : 30

Openingstijden en -data kunnen door omstandigheden wijzigingen ondergaan. Houd hiermee rekening in je voorbereidingen.

  • Capacité maximum temporaire : 60 pers
Info & reserveringen

En cliquant sur « Envoyer », vous acceptez que l’Agence régionale du Tourisme Grand Est (ART GE) utilise vos prénom – nom - adresse e-mail - téléphone dans le but d’instruire votre demande. Pour en savoir plus sur le traitement de vos données à caractère personnel, consultez notre politique de confidentialité.

Je bericht is verzonden

Volgende
Weer
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Haguenau
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Straatsburg
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Colmar
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Mulhouse
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h
Saint-Louis, FR
-
: km/h
-
: km/h
-
: km/h